Visita guiada: Les bruixes de Rupit

Els llocs de muntanya eren els més propicis a la bruixeria: fins als nostres dies, de fet, les històries i llegendes sobre bruixes es poden recollir en petits masos o pobles de muntanya. I un d'aquests casos és el de Rupit i el seu entorn, on encara ressonen les veus de Joana Carrera, Caterina Reig, Joana Trías i Eufrasina Puig de Rajols; algunes de les dones condemnades al Collsacabra per practicar bruixeria.
Però, com es va configurar el mite al voltant de les bruixes? El malestar social i la conflictivitat de principis del segle XVII són alguns dels factors que expliquen l'àmplia repressió de la bruixeria que en aquell moment es va estendre arreu d'Europa; amb una incidència particular a la Catalunya Central. En aquest context, van ser perseguides i executades milers de dones portadores d'una sèrie de coneixements ancestrals vinculats a la pràctica de les cures i a la medicina popular; acusades de fetilleres i d'haver pactat amb el dimoni.
T’animem a compartir amb nosaltres, aquesta passejada pel poble de Rupit, on parlarem del mite i la realitat sobre les bruixes que van nodrir l'imaginari popular català, els seus conjurs i les trobades de les bruixes de Rupit al Pla de Santa Magdalena les nits de lluna plena.

Durada de l’activitat:  1:30 h
Lloc de trobada: davant l'Oficina de Turisme de Rupit.